Ruimte voor de Rivier: strategisch communicatieframe in actie!

Werkgever

Rijkswaterstaat

Periode

Januari 2011 - Maart 2017

Strategisch communicatieframe Ruimte voor de Rivier

Betteke van Ruler en Frank Korver schreven in 2014 een nieuwe methode voor het ontwikkelen van je communicatiestrategie: ‘Het Strategisch Communicatieframe’.
De auteurs geven in dit boek een praktische methode voor strategieontwikkeling bij communicatievraagstukken. De methode dwingt je na te denken over je communicatiestrategie in 8 blokken: visie, ambitie, de interne en externe situatie, accountability, stakeholders, benodigde resources en tot slot de aanpak. In 2017 was het boek al aan een vierde druk toe en in 2020 schreef Betteke van Ruler als vervolg op dit boek het ‘Handboek Communicatiestrategie’.

In beide boeken schreef ik samen met Jorien Douma over onze ervaringen met het gebruik van deze agile methode voor strategie ontwikkeling bij het megaproject Ruimte voor de Rivier (1995-2017) van Rijkswaterstaat. Voor dit project hebben we onze aanpak met behulp van het strategisch communicatieframe ook gevisualiseerd. Zo maakten we in één oogopslag onze communicatiestrategie op hoofdlijnen zichtbaar. 

Zelf met de methode aan de slag? Lees dan een van deze boeken:

Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van je communicatiestrategie? Ik kom je graag helpen!

Jade Wissink

Als communicatiemanager en inclusion advocate werk ik aan impactvolle projecten in de publieke sector

Bekijk ook mijn andere projecten